BALIKESİR EDREMİT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 Tübitak Bilim Fuarı Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nde Açıldı

4006 Tübitak Bilim Fuarı Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nde Açıldı

     4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında, 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında sergilenecek olan bilim fuarının açılışı Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nde Edremit Kaymakamı Sayın Abdülhamit ERGUVAN, Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet ERTAŞ,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf KOÇ, daire amirleri, görevli öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 10.30’da   gerçekleştirildi.

     4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. TÜBİTAK Bilim Fuarlarının çıkış noktası okul ortamında okulun imkânlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer bir önemli nokta ise öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır.

     Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 2000 başvurudan 38´i ilimize aittir. Edremit ilçesinde okulumuzun 4006 Bilim Fuarı Projesi kabul edilmiştir. Fuarımızda 15 okul ve 28 proje sergileniyor.

     Edremit Kaymakamı Sayın Abdülhamit ERGUVAN ve beraberindekiler, 28 farklı projenin sergilendiği stantları tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenciler, poster, deney düzenekleri ve bilgisayar üzerinde yapılan sunumlarla projelerini tanıttılar.

     “Bilim Fuarı” 8 Mayıs 2015 tarihine kadar açık kalacak.


Soğanyemez Mah. Yılmaz Akpınar Bulvarı No9 Edremit/BALIKESİR - (266) 373 15 04, (266) 373 27 40

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.