2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından toplam bütçesi 15 milyon TL olan “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi’’ konulu Mali Destek Programı kapsamında, başarılı bulunan projeler için sözleşme töreni düzenlendi.
GMKA Balıkesir Merkez binasında, gerçekleştirilen törene; GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, GMKA Yönetim Kurulu Üyeleri Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ile Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, Kaymakamımız Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Fehim Altun diğer ilçe kaymakamları ve başarılı bulunan proje sahipleri olan kamu kurum ve kuruluşlardan gelen temsilciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının sonra GMKA Program Yönetim Birimi uzmanlarından Tuğba Bozkurt’un sunumu gerçekleştirildi. Ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’da bir konuşma yaptı.
Sanayi ve hizmet sektöründe de insan altyapısının daha donanımlı hale getirilmesi, kaliteli insan gücünün işgücü piyasasına arz edilmesi, üretimin nitelikli hale getirilmesi bakımından son derece önem taşıdığını ifade eden Vali Yazıcı, "Bu çerçevede de Balıkesir olarak mesleki ve teknik eğitime verilecek destekten layıkıyla yararlanmamız lazım. Özellikle mesleki ve teknik okullarımıza çok önemli roller düşüyor. Dolayısıyla kendi elemanlarımızı kendimiz yetiştirmemiz lazım. Bu konuyu önemsemenizi istiyorum. Her işin merkezindeki insanın bu kabiliyetlere yeteneklere bu donanıma ihtiyacı olan sanayi kuruluşlarına hazır etmemiz lazım. Bunu da hep birlikte yapacağız. Bizim eğitimle uğraşmamızın meslek liseleri ile sürekli haşır neşir olmaya gayret edişimizin altında da bu yatıyor. Kalifiye olmak durumundayız, çağı yakalamak durumundayız. Sanayinin isteklerini karşılama durumunda ve mecburiyetindeyiz. Hatta bunu sağlamak da bizim görevimiz. Devamında da başarabilirsek bu alanda biraz daha para ayırıp tekrar bu alana destek yapmak istiyorum. Başarabilirsek buraya 10-15 milyon daha aktarabilirsek bu alana biraz daha katkı sunmak istiyorum"dedi.
Konuşmaların ve yapılan sunumların ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve ilçe kaymakamları tarafından başarılı proje sahiplerine sözleşme takdim edildi.
İlçemizde başarılı bulunan projelere sözleşmeleri Kaymakamımız Ali Sırmalı tarafından takdim edildi. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül, Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zuhal Herdan ve Saniye Karagözoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Fevzi Kaya’yı tebrik eden Kaymakamız Ali Sırmalı, “Edremit’i projelerle anılan, projelerle gelişen Marka bir şehir haline getirme hedefiyle çıktığımız yolda bugün 3 Projemiz GMKA tarafından desteklenerek 1 Milyon’un üzerinde Mali destek almaya hak kazanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan projelerimiz ile; ilçemizde özellikle mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda gerek donanımsal gerekse kaliteli eğitim açısından doğru analizlerin yapılması, mesleki eğitim kurumlarımızdan mezun olan öğrencilerin doğru alanlarda istihdamının sağlanması ve dolayısıyla sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda ara eleman bulunması sorununun ortadan kaldırılmasını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda desteklenmeye hak kazanan projelerimiz ile mesleki eğitimde öğrencilerimizin; ulusal, uluslararası arenada rekabet edebilecek seviyede bilgiyi ve katma değeri yüksek teknolojileri üreten, kullanan ve paylaşan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılayan, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine öncülük eden bireyler olarak yetişmesi de sağlamış olacağız.
EDREMİT’TE PROJE SAHİBİ OKULLAR |
Mesleki Eğitim Merkezi: “Motorlu Araçlar Teknoloji Merkezi MATMER Kurulumu” Projesi ile günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, mesleki yeterliliklerini kazanan bireyler yetiştirmek için okulda bir atölye kurulması hedeflenmiştir. |
Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: “Hayal Et, Tasarla Üret” Projesi ile okulun Grafik ve Fotoğraf alanı öğrencilerine yönelik; tasarım ve iki boyutlu çizimlere üç boyut kazandıracak, hacimlendirecek ve renk ışık kombinasyonu kullanarak, materyali veya iki boyutlu görüntüyü, gerçekçi görünümüne kavuşturacak eğitimler verebilmek amacı ile atölye kurulması ve öğrencilerin mezun olduklarında girişimci öğrencilere kendi iş yerlerini açmaları sağlanacaktır. |
Saniye Karagözoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi: “Engelimle Çalışırım” Projesi ile Zihinsel yetersizliği olan bireylerin de başkalarına bağımlılığını azaltmak, kendilerine güven duymalarını sağlamak ve bu bireylerin istihdamına yönelik daha iyi koşulların sağlanması hedeflenmektedir. Okulda bir iş atölyesi kurularak, zeka düzeyi öğretilebilir ve eğitilebilir bireylere ahşabı kesme biçimlendirme aşamasındaki faaliyetler ile seramik hamurundan hediyelik v.b eşyalar gibi mesleki eğitim dersleri verilecektir. |