İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerimiz Hasan Delibey ve Fehim Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda saat 10.00'da düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları'na katılarak fuarın açılışını yaptı. Fuara, okul/kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda, birbirinden ilginç 27 proje sergilendi. Düzenlenen fuarda davetliler için araştırma türünde Fen Bilimleri alanında Parafin Yerine Karanfil Etkisi, Ev Yapımı Yapıştırıcının Sağlamlığı, Nar Suyunun Mitoz Bölünmeye Etkisi, Bitki Gelişiminde Mineralin Önemi, Farklı Meyvelerden Sirke Eldesiyle Asitlik Derecelerinin Belirlenmesi ve Karşılaştırılması projeleri; Doğal Bir Asit Baz Belirleyici: Karalahana projesi; Matematik alanında Örüntünün Sesi, Pi Sayısının Buluş Hikâyesi, Materyalle Matematik, Kan Gruplarının Matematiksel Başarıya Etkisi projeleri; Sağlık Bilimleri alanında Ellerimiz Neden Sık Sık Yıkamamız Gereklidir, Asitli İçeceklerdeki Şeker Miktarının Belirlenmesi projeleri; inceleme türünde Dil ve Edebiyat alanında Resfebe Merakı, Palindrom projeleri; Matematik. alanında Resmin İçindeki Matematik projesi; Tarih alanında Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Sürecinde Kahramanlarımız projesi; tasarım türünde Teknoloji Tasarım alanında Kendi Çantanı Kendin Yap projesi; Değerler Eğitimi alanında Elindekiyle Yetinmek: Adalet Kupası, El Ele, Herkes Resim Yapabilir, Edremit'i Tanıyorum, Sıfır Atık projeleri; Matematik alanında Ortaçağın Hesap Makinesi Usturlap Yapıyoruz projesi; Dil ve Edebiyat alanında Gönülden Gönüle projesi, Tarih alanında Sosyal Tombala projeleri sergilendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Okul Müdürü Hasan Zorer: "TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Proje yürütücümüz Matematik Öğretmeni Gülçin Özcan'a, danışman öğretmenlerimize emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor; gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum." dedi.
Fuar sergisi esnasında bir grup öğrenci hazırladıkları müzik dinletisiyle fuara ayrı bir renk kattı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler stantları gezerek, proje çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar. 81 öğrenci ve 11 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 14 araştırma, 4 inceleme ve 9 tasarım projesi, katılımcılar tarafından beğeni topladı. Davetlilere verilen ikramın ardından topluca çektirilen hatıra fotoğrafıyla fuar sona erdi.