İlçe Millî Eğitim Şube Müdürümüz Fehim Altun, Ortaoba Eşref Kaya Ortaokulunda saat 10.30'da düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları'na katılarak fuarın açılışını yaptı. Fuara, okul/kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ortaoba Eşref Kaya Ortaokulunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda, birbirinden ilginç 20 proje sergilendi. Düzenlenen fuarda davetliler için araştırma türünde Değerler Eğitimi alanında, Akıllı Telefonlar Akılsız İnsanlar mı Yaratıyor projesi, Sağlık Bilimleri alanında İçecekler Ne Kadar Masum, Kirli El Kalmasın, Dilimizin Rengi Hastalık Habercisi midir, Doğal Besleniyorum projeleri, Fen Bilimleri alanında Atık Pillerin Doğaya Zararları, Asit Yağmurları Bitkileri Nasıl Etkiler projeleri, Kimya alanında Mor Lahanadan Doğal Asit-Baz İndikatörü Yapımı projesi, Biyoloji alanında Edremit Körfezindeki Zeytinler İçin En İyi Organik Gübre Çeşidinin Bulunması projesi, Dil ve Edebiyat alanında "Unutulan Değer Mektuplaşma" projesi; inceleme türünde Tarih alanında Osmanlı Devleti Kuruluş Dönemi Padişahlar Zamanlarında İlkler projesi, Sağlık Bilimleri alanında "Müzikle Tedavi" projesi; tasarım türünde Matematik alanında Mutlak Değer Makinesi projesi, Teknoloji ve Tasarım alanında Işıklı Terlik, Bardaklarla Müzik, Origami ve Işıldayan Şemsiye projeleri, Bilgisayar ve Yazılım alanında Evrensel Periyodik Cetvel projesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında Dini Terimlerle Tabu projesi, Sağlık Bilimleri alanında Plastiksiz Bir Dünya projesi sergilendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Okul Müdürü Sinan Taş: "Bizler 'İlim Çin'de bile olsa gidip alınız.' diyen bir Peygamber'in ümmeti, ilme kapı olmuş bir âlimin varisleri ve bundan yaklaşık 560 yıl evvel gemileri karadan yürütebilecek ilme muktedir bir ecdadın torunlarıyız. Bu sebepledir ki asla durmamalı, yorulmamalı ve ilim yolunda ilerlemekten vazgeçmemeliyiz. İlimden gidilmeyen yolun sonu aydınlığa varamaz. Bizler bu vesileyle Ortaoba Eşref Kaya Ortaokulu olarak ilmin yolundan gidip ilmin kapısından içeri adım atmak adına TÜBİTAK'ın da katkılarıyla bu bilim fuarını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. 20 projemizin her biri çocuklarımızın ilim kapısından attığı ilk adımdır. İbni Sina'nın dediği gibi 'Bilim takdir edilmediği yerden göç eder.' Bu sebeple öncelikle projeye katkı sunan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünya'da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit bilimdir, fendir. Bilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delâlettir.' vecizesiyle sözlerimi sonlandırırken bu ilk adımda başta bizleri yalnız bırakmayan ve attığımız her adımda varlığıyla bizlere güç veren Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere proje yürütücümüz İngilizce Öğretmeni İbrahim Kurtvuran'a, danışman öğretmenlerimize emeği geçen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler stantları gezerek, proje çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar. 45 öğrenci ve 12 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 10 araştırma, 2 inceleme ve 8 tasarım projesi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Bahar Çabuk'un danışmanlığında öğrencilerin hazırladıkları resim sergisi dikkat çekti. Topluca çektirilen hatıra fotoğrafıyla fuar sona erdi.