Vali Ersin Yazıcı Edremitte Öğrencilerle Kitap okudu

Balıkesir Eğitimde Niteliğin Geliştirilmesi ve İzlenmesi (BENGİ) projesi kapsamında Balıkesir’de ilk defa Edremit öğretmenleri ile buluşan Sayın Valimiz Ersin Yazıcı , bugün ilçemiz okullarından Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundular.Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’ya, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız,Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Acar, Hayırsever Fernur Sözen Hanım Efendi eşlik ettiler.
Vali Ersin Yazıcı: “BENGİ projesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, Sivil Toplum Örgütlerinin okullarımızda görülen bu farklılıkları fark etsin istiyoruz.”dedi
Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu kokteyl sonrasında Sayın Valimiz Ersin Yazıcı sözerinin başında Hayırsever Fernur Hanıma bu güzel okulu yaptırdığı için teşekkür etti. Vali Ersin Yazıcı: “BENGİ 4 ana başlığı hepimiz uyguluyoruz ve eğitimin içinde zaten yer alan başlıklardır. BENGİ projesinin öne çıkan yönü eğitime mercek tutması ve başta kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin BENGİ projesinin içinde yer alması hususudur.Vali Ersin Yazıcı öğretmenlere: “12 hatta 13 yıl bize teslim edilen bir nesil var elimizde, elbette ailenin öğrencilere verdiği eğitim önemlidir fakat öğretmenlerin öğrenciler üzerinde etkisi de çok büyük olmuştur.Yıllardır değerler eğitimi sadece Din Kültürü öğretmenlerine aitmiş gibi düşünüldü.Oysa ki BENGİ projesi değerler eğitimin tüm başlıklar ve alanlar etrafında görür.Bir Esnaftan bahsederken onu diğer insanlardan farkını “Doğru”, “Dürüst”gibi kavramlarla ifade ederiz oysa ki bu kavramlar tüm insanlarda zaten olması gereken kavramlardır. Bizim dinimizde ve tüm dinlerde önemli görülen kavramlardır.İşte bu değerler öğrencilere nasıl kazandırılır bunun derdinde olmalıyız” dedi.
Vali Yazıcı Öğretmenlere: “Kendinize bir usul bir yöntem belirleyin ve kendinizi sorumlu kabul edin ve öğrencilere kitap okumayı sevdirin”dedi.
Vali Ersin Yazıcı ülkelerin kitap okuma sıralamalarına bakıldığında ülkemizin bu sıralamada ki yerinin çok gerilerde olduğunu belirterek, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılabileceğini düşünmeli ve bunu dert edinerek, yeni yöntemler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Daha sonra Sayın Valimiz Ersin Yazıcı okulun toplantı salonuna geçerek, burada düzenlenen okuma saatine katıldı. Ardından öğrencilerle “Hayal” ve “Hedef” kavramlarını ve bu kavramların birbiri ile ilişkileri hakkında sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere önemli kararlar alma dönemlerinden geçeceklerini, bugün alınan bu kararların uzun yıllar hayatlarını etkileyeğini söyledi.Ayrıca öğrencilere yıllar önce de doğruluk kavramı üzerinde durulur ve bu değerin öneminde bahsedilirdi.Günümüzde de insanlarda olması gereken özelliklerden bahsederken en başta doğruluktan bahsediyoruz.Hayatımızdaki bu değerlerin zaman geçsede teknoloji değişsede insan var oldukça var olacağını belirtti.
Vali Ersin yazıcı salondaki tüm öğrencilerin tek tek görüşlerini alarak öğrencileri sohbete dahil etti.Sohbetin sonunda Vali Ersin Yazıcı Hayırsever Fernur Sözen’e ilçemize kazandırdığı okullardan Hamiyyet Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezinin açılışında kendisi ile çektirmiş olduğu fotoğraf hediye etti. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Acar ile birlikte ilçemize 9 derslikli bir anasınıfı yaptıran ve önümüzdeki yılda 1 okul daha yaptırmayı düşünen Zehra Baysan Hanım Efendiyi evinde ziyaret ettiler.